Alla goda minnens helg

Vackert ligger kyrkogården inbäddad i mörkret som har sänkt sig efter en fantastisk höstdag med strålande sol. Ljus lyser på gravarna. Det är en mäktig syn med så många ljus överallt. Alla ljus för någon, någon som inte är glömd, någon som har betytt mycket för många. Det är alla goda minnens helg. Helgen då vi omslutera alla de människaor som gått före oss i våra tankar. Då vi reflekterar över vår stund på jorden. Vad vi gör med den. Hur vi ska leva med varandra. Hur vi ska vara mot varandra.

Vad har vi lärt oss av de som har gått före. Hur har deras liv påverkat oss?

Alla goda minnens helg och alla känslornas helg.Tacksamheten över att få ha lärt känna människor. glädjen över att få ha delat något med en annan människa. Förtroendet och gåvan att få ha vandrat en bit på vägen tillsammans med någon. Smärtan i att behöva skiljas åt. Hoppet om att döden inte är slutet. Tron att livet är starkare än döden. Livet kommer nära, om vi tillåter det.

I onsdags firade vi mässa i Ljusets kapell. Då var det Jespers tur att hålla i betraktelsen igen. Läs den gärna på hans blogg www.multisport.blogg.se. En betraktelse som berörde.

...en av helgen höjdpunkter var också en strimma ljus i mörkret. Nämligen nyutlagd snö...mindre än 700 meter i den gröna terrängen. Men man kan ju åka många varv! Och många vara blev det, fler för vissa än somliga. Själv slet jag nog ihop någon mil på lördagen och någon på söndagen! Härlig premiär!


Kommentarer
Postat av: Lena

Vad roligt att även du har en blogg, ses i skidspåret ...mmm härligt med snö

2008-11-14 @ 19:20:41
Postat av: Anna

Ja, lite nytt och ovant men väldigt roligt:-) Ses absolut i spåret! Men det får gärna gärna gärna komma massor av vit härlig snö nu. Inget mera regn...blääää:-(

2008-11-14 @ 19:37:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0